آخرین مطالب وبلاگ live-chat-up-arrow live-chat-down-arrow

پذیره نویسی اوراق اجاره سهام ش ...

گروه خدمات بازار سرمایه الگوریتم با مشارکت در تأمي ...

وضعیت عملکردی صندوق سرمایه گذا ...

سبدگردان الگوریتم در سال 1399 اقدام به تاسیس دو ص ...

پذیره نویسی بزرگترین صندوق جسو ...

گسترش فعالیت کسب وکارهای نوپا در چند سال اخیر در ا ...

وبلاگ الگوریتم

اجبار برخی شرکتها به دریافت وام


ازآنجا که سهامداران عمده اکثر شرکت‌های بزرگ بورسی، نهادهای مالی و سرمایه‌گذاری‌ها هستند (مثل صندوق‌های بازنشستگی، سهام عدالت و…) از تقسیم سود بالا استقبال می کنند زیرا عمدتاً نهادهای مالی بزرگ با مشکل نقدینگی مواجه هستند. مثلاً صندوق‌های بازنشستگی که پرداخت‌های نقدی مشخصی دارند، یکی از راه‌های تأمین وجه را در تقسیم حداکثری سود نقدی توسط شرکت‌های سرمایه‌پذیر و زیرمجموعه می‌دانند. لذا در مجامع خود این نهادها و سرمایه گذاری ها معمولا رای به تقسیم سود بالامی دهند البته نکته ای در این مورد وجود دارد در بعضی موارد در تقسیم سود توان پرداخت و نقدینگی شرکت در نظر گرفته نمی شود و تنها سود تقسیم می شود و پرداختی صورت نمی گیرد که این موضوع مشکل عدم پرداخت سود سنواتی را پیش می آورد که حتی در سال گذشته سبب شد که یکی از بانک ها نسبت به سود تقسیمی پرداخت نشده توسط شرکت سرمایه گذاری زیر مجموعه خود درخواست جریمه تاخیر نماید که به نظر می رسد در سالیان آینده نهادها و شرکت های سرمایه گذاری باید در تقسیم سود توان نقدینگی را در پرداخت سود را در نظر داشته باشند. ضمن اینکه گاها مشکل دیگری پیش می آید که شرکت ها برای تقسیم سود وجه نقدی ندارند و برای پرداخت سود اقدام به دریافت وام‌ با سودهای بالا می کنند که بر عملکرد شرکت تاثیر بدی خواهد داشت.
از طرفی سهامداران خرد نیز همواره در مجامع نسبت به سود تقسیمی پایین اعتراض می‌کنند که شاید بخشی از این موضوع به فرهنگ سرمایه گذاری این افراد و نگاه کوتاه مدت در خرید سهام ربط داشته باشد و البته از طرفی هم علت دیگر مربوط به ریسک سیستماتیک است؛ در واقع هرچه درجه ریسک بالاتر باشد سهامداران ترجیح می‌دهند که هرچه سریع‌تر بیشترین سود را دریافت کنند و خود به سرمایه گذاری مجدد پول خود اقدام کنند. که شاید یکی از دلایل اصلی علاقه سهامداران خرد به تقسیم سود بالا در کشور ما همین موضوع باشد.
البته در مورد تقسیم سود نکته ای را باید در نظر داشت و آن اینکه همیشه درصد تقسیم سود بالا اتفاق بدی نمی باشد چون در مواقعی که شرکت طرح توسعه ای ندارد و یا برنامه ریزی مشخصی جهت استفاده از سود تقسیم نشده ندارد بهتر است سود بالایی تقسیم شود اما در مواردی برخی شرکت‌ها براساس نیاز به نقدینگی برای حفظ روند تولیدی و طرح های توسعه ، عدم تحمیل هزینه مالی و بعضا تصمیم به افزایش سرمایه از محل سود انباشته، سیاست‌های تقسیم سود خود را محتاطانه در نظر می‌گیرند. که در این موارد تقسیم سود پایین سیاست درستی می باشد.

نظرات

درج نظر